ZONNEPARK REINIGEN

Uw panelen professioneel laten reinigen? Wij doen het graag!

Zonnepark reinigen. Een vak apart. Ieder park is uniek en heeft zijn eigen aanpak nodig.

Hartclass B.V. heeft een uitgebreid assortiment. En voor iedere PV installatie een oplossing.

PLATTE DAKEN / BEDRIJFS DAKEN

Opgesteld in lange rijen. Oost-West opstellingen. Of alle andere mogelijkheden. Te reinigen met speciaal voor zonnepanelen ontwikkelde reinigingsrobots, machines of elektrisch roterende borstels.

STALDAKEN 

Staldaken raken vaak snel vervuild. Deze zijn in de meeste gevallen perfect te reinigen met de reinigsrobots in combinatie met onze spinhoogwerker.

GRONDGEBONDEN PARKEN

Voor de grondgebonden zonneparken hebben wij verschillende machines tot onze beschikking. We kunnen meerdere robots tegelijk inzetten om de parken snel te kunnen reinigen.

FLOATING PANELS

Ook voor de drijvende panelen hebben wij diverse schoonmaak mogelijkheden. Afhankelijk van het type en opstelling kan er gereinigd worden met grote robots, een kleine of met de elektrisch roterende handborstels.

OSMOSEWATER

Uiteraard wordt er gereinigd met osmosewater. Osmosewater is water dat ontdaan is van alle kalk, metalen, mineralen, en bacteriën die in leidingwater aanwezig zijn. Osmosewater heeft een sterk reinigend vermogen, waardoor schoonmaakmiddelen overbodig zijn. En Osmosewater droogt streeploos op waardoor na drogen niet meer nodig is. 100% Geschikt voor zonnepanelen. Wij maken ons eigen osmosewater en nemen dit mee op locatie.


Veiligheid vinden wij erg belangrijk. Onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd, in het bezit van een hoogwerker- en een heftruckcertificaat.

Indien gewenst kan er een vooraf een taak risico analyse worden opgesteld. Dit in samenwerking met de opdrachtgever.

De markt voor de zonnepanelen ontwikkelt zich heel snel. Ook wij zijn continue bezig met nieuwe manieren en machines te ontwikkelen om zonnepanelen zo efficiënt en snel mogelijk te kunnen reinigen.