“Schone panelen meer rendement”

Zonnepark reinigen.

Uw panelen professioneel laten reinigen? Wij doen het graag!

Zonnepark reinigen. Een vak apart. Ieder park is uniek en heeft zijn eigen aanpak nodig.

Hartclass B.V. heeft een uitgebreid assortiment. En voor iedere PV installatie een oplossing. Voor platte daken, schuine daken, stal daken, oost-west opstellingen, grondgebonden parken, carports, op de grond en op het water.

WP MACHINE

Snel en effectief

Nieuw in ons assortiment: Schoonmaakmachine voor grondgebonden parken. Verstelbaar in lengte. Met een maximale lengte van 4 meter kan deze machine 4 panelen tegelijk reinigen. Snel én effectief.

ROBOTS

Reinigingsrobot. Snel. Efficiënt. Veilig.

Reinigingsrobot.

Met deze robots kan er vanaf de grond gereinigd worden. De robot heeft een camera zodat wij eventuele gebreken aan de panelen kunnen vaststellen. De robot werkt snel en reinigt effectief. Voor het grote werk kunnen er borstels van wel 2 meter 20 (!) ingezet worden. Binnenkort komen 2 robots ons team versterken, 1 grote en 1 minirobot. De mini is perfect voor bijvoorbeeld oost-west opstellingen.

Elektrische borstels

Elektrisch roterende borstels met telescoopsteel. Groot bereik.

Ieder park uniek. Soms is het sneller en voordeliger, om de panelen met de hand te reinigen. Hiervoor hebben wij eerste klas elektrisch roterende borstels. Met telescoopstelen. Met deze borstels kan er tot een flinke afstand gereinigd worden.

Reinigingskar

Reinigingskar. Voor de moeilijk bereikbare plekken.

De speciaal door ons ontwikkelde reinigingskar kan worden ingezet voor de moeilijk bereikbare plekken. Kan per pv installatie aangepast worden.

Ideaal voor Oost/West opstellingen.

Osmosewater

Speciaal water 100% geschikt voor zonnepanelen


Uiteraard wordt er gereinigd met osmosewater. Osmosewater is water dat ontdaan is van alle kalk, metalen, mineralen, en bacteriën die in leidingwater aanwezig zijn. Osmosewater heeft een sterk reinigend vermogen, waardoor schoonmaakmiddelen overbodig zijn. En Osmosewater droogt streeploos op waardoor na drogen niet meer nodig is. 100% Geschikt voor zonnepanelen. Wij maken ons eigen osmosewater en nemen dit mee op locatie.